Adóvisszatérítés - Get your tax back!

USA taxback

Amennyibán már legalább egy szezont töltöttél kinnt az Egyesül Államokban J1 vagy H2B vízummal, biztosan fizettél az USA kormányának adót. Volt jelentkezőink és érdeklőink igényét kielégítve 2011 óta cégünk szolgáltatásai közé tartozik az amerikai adóvisszatérítés is. Sokan nem tudják hogy nem amerikai állampolgárkétn az adójuk visszaigényelhető, pedig ez az összeg nem is kevés, hiszen a befizetett adód több mint 94%-a visszaigényelhető!

Nemzetközi szolgáltatás

Adóvisszatérítés szolgáltatásunk nem csak magyaroknak szól. Minden olyan, akár magyar, akár külföldi állampolgár igénybe veheti ezt, akik már legalább 1 szezont kinnt töltöttek Amerikában, és legális munkavállalásuk során fizetésükből adót vontak le. Amennyiben ön work&travel szervezet, és az adóvisszatérítést a programban résztvevőik számára velünk intéztetné, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Több évre visszamenőleg?

Igen! Ha akár tavaly vagy tavalyelőtt dolgoztál az Egyesült Államokban J1 vagy H2B vízummal, maximum 3 évre visszamenőleg jogosult vagy adód visszaigénylésére.

Árgarancia Taxback szolgáltatásunkra

A U.S. ADVENTURE Kft. árgaranciát vállal, azaz ha más olyan legális céget találsz, mely kevesebb ügyintézési díjjal nyújtja ugyanezt a szolgáltatást, keress meg minket, és kedvezményt biztosítunk.

Szükséges/hasznos dokumentumok

Űrlap kitöltése személyes adataiddal

A szükséges adatok: Levelezési cím, név, telefonszám, születési hely és idő, állampolgárság.

W2 nyomtatvány

Ez az éves összesítő nyomtatvány az adód befizetéséről. Általában minden év januárjában állítja ki a munkáltató cég, ez szükséges az adód visszaigényléséhez.

Utolsó paycheck

Pár fontos információ miatt hasznos ha még megvan a legutolsó fizetésed csekkje. A legfontosabb, hogy tudd a munkáltató nevét és címét, kinttartózkodásod alatti lakcímed és SSN számodat

Repülőjegyed másolata

Jó ha van egy másolatod repülőjegyedről mellyel kiutaztál/hazautaztál. Amennyiben ez már nincs meg, de van egy másolatod a foglalásról, vagy pontosan tudod a kiutazásod és hazaérkezésed dátumát, a szolgáltatást igénybe veheted. Fontos hogy a dátumok pontosak legyenek, ugyanis szükséges a visszatérítés lebonyolításához.

Social Security Card

Ennek a másolata szintén kell a szolgáltatásod igénybevételéhez, ez tulajdonképpen az amerikai adószámod. Ha valami miatt nem sikerült a szezon alatt ilyen kártyát igényelned, következő kiutazásodkor megteheted, és visszamenőleg az adód visszaigényelhető a következő naptári évben.

Visszaigényelhető adónemek

Amennyiben bővebben érdekel az adózási rendszer az Egyesült Államokban, kattints ide. Jelenleg a J1 és H2B vízummal kiutazottak kétféle adónemet igényelhetnek vissza: Federal tax és State income tax.

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Úgy tudom, már vízum nélkül lehet utazni az USA-ba. Miért van szükségem vízumra?

    A vízummentesség csak a turistákra és üzleti úton levőkre vonatkozik, a munkavállalás továbbra is szigorúan szabályozott, így amerikai munkavállaói vízumra lesz szükséged. Amennyiben a work and travel program keretin belül utazol az USA-ba, úgy a J1-es vízum kiváltása szükséges. Ezzel a vízummal már legálisan vállalhatsz állást az Egyesült Államokban.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Csak nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek?

    Igen, a J1-es vízumot csak nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezők kaphatják meg. (Levelező hallgatók, OKJ képzésben részt vevők sajnos nem tudnak jelentkezni)

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Végzős vagyok. Jelentkezhetek?

    Igen, végzősök is jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Tavaly diplomáztam. Jelentkezhetek?

    Nem, sajnos csak aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Nincs nyelvvizsgám. Jelentkezhetek?

    Igen, a nyelvvizsga nem feltétel, alapfokú angol nyelvtudás viszont szükséges.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Milyen típusú munkák vannak?

    Különböző szezonális munkákra tudsz jelentkezni, elsősorban úszómesternek, valamint az idegenforgalom területén. Kínálatunk folyamatosan bővül, az aktuális ajánlatokat megtalálod honlapunkon, a munkák menüpont alatt.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szükséges valamilyen előképzettség?

    Nem, egyik munka esetében sincs szükség előképzettségre, az lifeguardoknak viszont el kell végezni az Amerikai Vöröskereszt által elismert életmentő tanfolyamot, melyet mi szervezünk.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mik a jelentkezés feltételei?

    Nappali tagozatos, aktív hallgató jogviszony, alapfokú angol nyelvtudás. Lifeguardoknak: 300 méter úszás (mell vagy gyors), egy 5 kg-os tárgy felhozatala 2 m mélyről és a víz taposása két percig.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Vállalhatok másodállást is?

    Igen, a vízum lehetőséget ad arra, hogy ha időd engedi, másodállást vállalj. Fontos, hogy ez nem mehet elsődleges állásod rovására.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Az utazást magamnak kell megszervezni?

    Igen, a kijutást és a hazatérést mindenkinek magának kell megszerveznie.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szállást biztosítanak?

    Igen, amerikai partnereink biztosítanak szállást, melynek díját a fizetésből levonják.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell adót fizetnem az USA-ban?

    A fizetésből levonásra kerül a tagállami és a szövetségi adó, ez azonban a hazatérés után visszaigényelhető.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mennyi időt tartózkodhatok kint?

    Ez részben függ a tavaszi félév végének és az őszi félév kezdetének dátumától. Összesen 3-6 hónapot tudsz kint tartózkodni, melyből maximum 4 hónapot dolgozhatsz.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell-e kötnöm biztosítást?

    A teljes kint tartózkodás idejére érvényes betegség- és balesetbiztosítást a vízumszponzor cég köti, ez benne van az vízumszponzori díjban. Az utazás idejére utasbiztosítás kötése egyénileg ajánlott.

    >> tovább az összes kérdéshez